Pendelverslag

Het is ironisch dat de dag van mijn eerste verslag ook meteen de eerste dag is dat ik echt geen zin had om te vertrekken. Misschien was het het vroege opstaansuur (6u30. Blegh.), het onafgewerkte gevoel dat ik over het weekend heb, of gewoon de overdrukke week die me te wachten staat.

Hoe dan ook, moest iemand deze ochtend een meisje met veel te veel bagage en een verweesde blik op perron 1 hebben zien staan in Gent-Sint-Pieters, ja, dat was ik.

Maar kom, gezien het de nmbs-ns deze keer beliefde mij geen uren op aansluitingen te laten wachten, en me met slechts een kwartiertje vertraging in Leiden Centraal te droppen, valt er weinig te klagen. De zon die me in Gent nog trakteerde op een prachtige zonsopgang, is wel naar goede gewoonte achter een wolkendek verdwenen eens de we de grens goed en wel gepasseerd waren. Ik raak het al gewend.

Er ligt nog een pak artikels en hoofdstukken op me te wachten, die allen gelezen en becommentarieerd dienen te worden tegen morgen. Daarmee weet de aandachtige lezer meteen waarom ik hier zo uitgebreid zit te schrijven.

Ik heb ook een korte fotoreportage van m’n reis gemaakt. Omdat de kerel voor me zo luid zat te tateren tegen het meisje naast hem dat ik me toch niet op m’n werk kon concentreren. Dat meisje heeft de hele, anderhalf uur durende reis tussen Antwerpen en Den Haag trouwens haast niet terug gezegd. Heb al m’n zelfcontrole nodig gehad om me niet recht te stellen en hem te zeggen ‘Geef het op, kerel, echt, waarlijk’. Zijn blijven zoeken naar onderwerpen en verglijden in absoluut gezever was anderzijds wel hilarisch.

…De ijzeren rups leidde me langs talloze kleine stationnetjes…

…één van de enige mooie dingen aan Antwerpen (me niet vermoorden Julie!)…

…Hollandse nattigheid…

…Gebouwen die me aanstaarden…

…tot ik uiteindelijk m’n laptop kon uitladen en dit bericht typen!

En daarbij zal ik het dan maar onmiddellijk laten, wil ik niet in één klap al m’n prille lezers verliezen.

Ik wil wel nog een niet nader te noemen blondine met legendarisch kleine blaasinhoud eraan herinneren dat ze me nog haar recept voor Jamie’s courgettepasta verschuldigd is…Ga je het nu onthouden? 😉

Jessie

Een gedachte over “Pendelverslag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s