De verleiding

Het heeft een poos geduurd, maar ik en deze stad komen stilaan tot een mooi samenlevingsakkoord.

We hebben onze discussies gehad (over de taal bijvoorbeeld, of de troepen studenten die door mijn straat lopen “waar is dat feestje” te brullen ’s nachts, hoe vaak ik ook terugroep “hier niet”), maar we leren elkaar langzamerhand appreciëren.

Ach Leiden, je hebt het goed aangepakt. Mij verleiden (giechel) met grote bussels munt bij de turkse winkel, en zakjes kruidnoten* bij alle supermarkten. Mijn liefde gaat door de maag, zoals je sluw had ingeschat.Gooi er dan nog wat kostbare zonneschijn bij, en ons lot ligt vast.

Maar wat doe je me aan! Terwijl ik hier nu zit, met de voeten op de chauffage en een dampende tas muntthee in de hand, kruidnoten knabbelend naar de menselijke zoölogie daarbuiten te kijken, overval je me met een enorm verlangen om door de stad te gaan dwalen. Helaas moet ik wel nog een dikke 80 pagina’s metric analysis en nonmetric variation reviewen, en de eerste fase van mijn research paper definitief maken.

Ach ja.

Slapen is voor mietjes, en mensen zonder herfstmelancholie.

* voor de ongeïnitieerden: kruidnoten zijn de Hollandse variant op speculaas; koekjes zo groot als de top van je duim, zodat het nooit erg lijkt om er nog eentje te nemen. En met (denk ik) iets meer nootmuskaat. Oh en ze verkopen ze ook enkel in grote zakken…What’s a girl to do?

2 gedachten over “De verleiding

  1. héhé Jessie, zoals die in de hema hé 🙂 zelfs slap zijn ze nog lekker!
    Veel succes met al je bios en mss tot zondag? T gaat goed weer zijn:-)
    juhhhhuhu V

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s