Maandagmaterie

Dit weekend werd ik verzocht aanwezig te zijn op twee familiefeesten (iets wat mijn sterk uitgerekte maag me niet snel zal vergeven). En telkens stelde men me de vraag “hoe het daar nu was in Holland”. En dan wordt er uiteraard van je verwacht dat je daar in enkele woorden, hooguit een zin of twee, een aangenaam antwoord op formuleert.
Laat ik vooreerst al met enige fierheid melden dat ik nooit heb geantwoord “Ja, het is Leiden hé” (een grap die overigens verbaal beter overkomt). Maar wat moet je daarop zeggen?

Hoe verwoord je de vreemde combinatie van emoties en gedachten die gepaard gaan met wekelijks internationaal pendelen? Hoe zeg je hoe enthousiast je wordt over je bakje botjes? Hoe vertel je over hoe je je geliefde mist, en over het vreemde ver-dichtbij gevoel dat dat je geeft? Hoe geef je aan hoe apetrots je bent dat je was- en kookkunsten best wel adequaat blijken? Hoe communiceer je hoeveel deugd het dan doet om een ‘normaal’ uitje met je knaagdierlievende vriendinnen te maken? En tegelijk hoe je je lekker thuis begint te voelen op je kot? Hoe je in het weekend weer van alles een beetje op de hoogte bent, maar van niets echt grondig? En hoe je dus enkel met je dikke teen in het leven van de mensen ‘rond’ je staat, waar dat vroeger toch tenminste een heel been was? Hoe vertel je over de aliënerende sfeer van treinstations?
En de hamvraag: hoe vertel je hoe cool het was om kinderbotjes te onderzoeken, zonder creepy over te komen?

Deze en nog veel meer vragen des levens heb ik maandagochtend tijdens de treinreis uit mijn hoofd gedreven met wat hulp van de Cold War Kids.

Want in feite is het simpel:
Het is leuk en het is lijden; het is leven.

(nee ik kon het niet laten)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s