Lang weekend

Vorige week werkte ik tot in de kleine uurtjes van de nacht aan een paper over Neanderthaler-DNA. Niet dat ik achter liep op schema, integendeel. Ik wou gewoon naar huis voor een lang weekend.
Iets voor twaalven woensdagmiddag leverde ik dat bundeltje papier in. De vrijheid lonkte, welverdiend na een toch wel zware tentamenweek.

De Lovendegemse heemst werd de volgende dagen weer met z’n vieren gedeeld.
En aangezien ik zondagavond alweer moest vertrekken, werden bepaalde festiviteiten wat van datum verschoven:

Waarom de pompoenen zo grijnzen? Hierom:


Maar algauw was het zondagavond. En daar stond mijn rugzak geduldig te wachten. Deze keer stond er echter een valies naast, want om mijn lang weekend perfect te maken, kwam Sacha voor enkele dagen mee naar mijn stekje in dit Zuidhollandse bolwerk.
Het was een vreemd afscheid van mijn ouders aan het station, aangezien zij ook op reis vertrekken en we elkaar voor de langste periode ooit in mijn 23-jarig bestaan niet gaan zien. Maar goed, er is skype, en zoals mijn vader zei “there are no distances anymore” (wonder if you’ll still think so after your flight dad *gniffel*).

Hand in hand door de stations wandelen verandert een vervreemdende trek in een heerlijk tripje, de donkere perrons in feeërieke plekken, en de eindspurt naar m’n kot in kuieren naar een thuis.
En door vakkundig slalommen tussen huiswerk en lessen hebben we er een paar heel fijne dagen van gemaakt, tot de trein deze avond genadeloos de deuren sloot (om Sacha dan een uur in Den Haag te laten stranden, welbedankt NS).

Nu wacht me nog een dagje studeren aan paleopathologie en archeometrie, te verwerken met behulp van een uitje met mede-Leidenaars.
En tot slot vrijdag… Heel hoogstaand bezoek! Ik kijk er al naar uit,

Jessie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s