Kotsyndroom

Ik ben erin geslaagd al mijn dikke truien in Leiden te laten. Mijn geheugen vond het blijkbaar geen prioriteit me warm te laten hebben in België. Onnozele liedjes herhaaldelijk afspelen kan het dan weer wel, natuurlijk. Maar ik dwaal af.

Bij deze wil ik, zoals de titel al verried, de term ‘kotsyndroom’ invoeren in de Nederlandse taal. Het is een chronische aandoening bij kotstudenten waarbij de kledij die je nodig hebt zich altijd op je andere slaapplaats bevindt. Er werd, bij de eerste klinische studie, een iets grotere frequentie van gevallen vastgesteld bij de vrouwelijke groep onderzoekspersonen. Dit kan eventueel een gevolg zijn van een geobserveerde grotere variatie aan kledingstukken bij de gemiddelde vrouwelijke proefpersoon, maar verder onderzoek op grotere stalen van de populatie is noodzakelijk om een sluitende theorie te vormen.

Mijn eeuwig aandachtige lezers merken wellicht hoe er academisch geleuter in bovenstaande paragraaf is geslopen. Zagen over de nood naar verder onderzoek, zinnen die vooraf gegaan worden door woorden die enkel een mogelijkheid uitdrukken zodat de onderzoeker toch maar niet een standpunt moet innemen, vaagheid over methodes,… Allemaal standaard eigenschappen van academische teksten in de archeologische wereld. Als ik nu nog alles wat ik niet begrijp als “ritueel” bestempel is het plaatje compleet.

U mag zich aan meer van dergelijke anekdotische invallen en willekeurige uitingen van ergernis verwachten met elke pagina literatuur die ik verwerk, zij het voor thesis, archeometrie, paleopathologie, osteoarcheologie of één van de andere vakken die ons met duizend en één lectuurlijsten om de oren lappen. Zelfs osteologen in spe moeten ergens hun gal kunnen spuwen.

…En zo is mijn geplande twee-zinnen blogpost veranderd in een licht incoherente en niet zeer montere monoloog.
En heb ik nog steeds geen warme trui voor morgen.

Volgende keer schrijf ik iets leukers, beloofd.
Al is het maar omdat dit slecht is voor mijn statistieken.

Jessie

Een gedachte over “Kotsyndroom

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s