Kerstsfeer

Voor de laatste keer dit jaar stapte ik gisteren op de trein.

Aangezien al mijn boeken mee de trek moesten maken, werd het een vier uur durende strijd waarbij ik probeerde rechtop te lopen terwijl mijn rugzak liever samen achterover wou kieperen. We hebben het uiteindelijk op een gelijkstand gehouden, met wederzijdse strafpunten van de scheidsrechters (mijn tussenwervelschijven). Maar goed, dat alles om te verklaren waarom  er weinig reisfoto’s tussen zitten. Mijn armen moesten als hefboom dienen in een soort zombiepose die me blij maakte dat ik geen bekenden tegenkwam. (hierbij wil ik ook de vriendelijke jongeman bedanken die me recht hielp met dat onding op m’n rug, een miniscuul deel van mijn verloren geloof in de mensheid is teruggewonnen!)

Gelukkig valt er veel te zien in Leiden dit seizoen. De stad maakt zich op voor kerst. Bungelend van een kraan hing een moedig man lichtjes in een gigantische kerstboom, terwijl de hele boel hing te zwieren in de wind (vandaar de wazige foto – excuus)

De schaatsbaan, die is echter wel al af. In onnavolgbare Hollandse stijl staat die gewoon op het water:

Het mooie hofje vlakbij de unief heeft intussen ook al zijn wintertenue aan. Herinner je je nog mijn eerste foto’s, toen alles in dat tuintje nog in bloei stond? De tijd vliegt.

…En omdat ik moeilijk enkel wat in de stad kon gaan dwalen om foto’s te nemen, ben ik ook maar wat skeletten gaan wassen, aangezien dat nog moet gebeuren vooraleer ik m’n thesisonderzoek erop kan doen en er toch iemand een brave vrijwilliger moet zijn. Er zaten wel leuke* dingen tussen; kijk maar naar dit miniatuur-bovenarmpje:

(* is leuk een slechte woordkeuze? Wat denk je dan van boeiend?)

…en zo glijden de dagen voort. Ook al mis ik de kerst in Gent wel wat (de kerstboom op het Veerlepleintje is prachtig!), deze stad heeft iets sprookjesachtig. Ze doet mijn deadlinestress op elke wandeling eventjes verdwijnen, en vervangt hem door een gezellige kerstgloed. En laat dat nu net één van mijn favoriete stemmingen zijn.

Meer foto’s volgen snel

Jessie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s