Serious Request

Enige tijd geleden kwam ik te weten dat Serious Request (de Hollandse Music For Life) dit jaar op de Leidse Beestenmarkt staat. Voor wie nog niet op bezoek is gekomen (schaam u!), dat is letterlijk zowat aan mijn deur. En dus, zoals enkel een student met lichte blok-cabin fever dat kan, was ik er echt naar aan het uitkijken. Toen bekend werd gemaakt dat Snow Patrol de presentatoren zou opsluiten én een concert geven ter plaatse kun je dus raden dat de data op mijn (helaas tentamen-)kalender werden gezet!

Vanaf zowat 7u gisterenavond zat ik dus met echte niet-pyama kleren aan en mijn ruit open te luisteren wanneer de aftrap kwam. Gewoon, voor het geval ze toch niet pas om 9u zouden komen. Ach, toen ik dit door mijn ruit zag had ik al moeten weten hoe het zou aflopen…

Een mensenmassa, inderdaad. Maar een uurtje op voorhand begon de ijsregen uit de hemel te storten. Ik wreef me in de handjes, met dit weer zouden al die mensen wel naar drogere oorden trekken! Wat ik vergat, is dat Hollanders hartstikke knetter zijn. Ik zette voet uit mijn deur, kon twee meter wandelen en van dan af in de menigte schuifelen. De boodschap was duidelijk:

Vol. Al mijn kleine vluchtroutes, verborgen steegjes, hoger gelegen uitkijkbrugjes en andere noodplannen waren volkomen tevergeefs. De troepen politieagenten die vanaf de middag waren beginnen toestromen waren plotsklaps verklaard. Zelfs de bereden politie was aanwezig, en het aantal stiekeme foto’s die ik van hen heb genomen maakt duidelijk dat ik de manège mis:

Met behulp van veel slentergeduld heb ik uiteindelijk dit beeld kunnen vastleggen:

…Mits wat verbeelding kun je zeggen dat ik backstage ben geweest? Heb effe staan luisteren naar “Run”*, maar aangezien het niet zo gigantisch luid stond dat het leuker zou zijn in die horde te blijven dralen (iets waar ik niet rouwig om ben, nachtrust en tentamens weet je wel) ben ik het afgedropen, om vanuit mijn  knusse droge kamertje verder te gaan luisteren. Een plan dat zowat al mijn overburen ook leken te delen. Zo met z’n allen uit de ruit hangen, het heeft wel iets.

Tot zover dat sensationele verhaal. Intussen is de show al goed op gang, en valt de geluidshinder al bij al wel mee. Ik heb al flashmobs aanschouwd, vreemd verklede mensen naar het glazen huis zien trekken, wildbreiers zich zien uitleven op het plein en, mafst van al, verscheidene loopwedstrijden onder mijn ruit zien doorsjakkeren. Oh ja, en terwijl ik dit zat te schrijven passeerden deze kerels:

Een fanfare. Zo eentje met alles erop en eraan, en eigenlijk best wel ’n leuk deuntje. Geniaal gewoon. Deze foto heb ik getrokken toen ze terugkwamen van het Huis, de foto’s van op de heenweg waren nog waziger (beeld u even mijn ‘sta recht-duizel-grabbel camera-dansje’ in en u begrijpt waarom).

Jaja, serious request, ze houden de blok gezellig. Nog twee dagen en ik kom naar huis, kijken of StuBru het even tof maakt.

Jessie

* Achteraf, op Youtube, kon ik beeld aan de herinnering toevoegen. Ironisch, toch. http://www.youtube.com/watch?v=l-af5H5KTnw
Op youtube staan overigens nog veel seriousrequestfilmpjes, voor zij met teveel tijd of buitensporige nieuwsgierigheid

2 gedachten over “Serious Request

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s