Nieuw Jaar

Het is een ontegensprekelijke faux-pas, dus u mag gerust met geaffronteerde blik één of andere uitstoot van absolute belediging maken waarin u communiceert hoe hard u geraakt bent in uw culturele wortels, maar toch moet ik het zeggen.
Nieuwjaar boeit me hoegenaamd niet.
Het is een concept dat enkel verklaarbaar is wanneer je de cognitieve processen van de homo sapiens sapiens hebt doorgrond, vermoed ik.

Aanschouw de feiten:
Stap 1: Vind een jaartelling uit in een semi-futiele poging dat ongrijpbare gegeven dat we tijd noemen in verstaanbare porties op te delen.
Stap 2: Vier het vervliegen van een dergelijke tijdseenheid.

We zijn een vreemde diersoort.

Dat terzijde gelaten, beleefde ik dit jaar wel veruit het leukste middernachtmoment tot nog toe, in wat algemeen een bijzonder fijne avond was. En als dit u contradictoir lijkt, gelieve dan nauwlettend na te lezen en te bemerken dat hoewel ik het concept Nieuwjaar enkel als absurd kan bestempelen, ik nergens stel dat het niet gevierd mag worden. Je zou behoorlijk getikt moeten zijn om een reden tot uitgebreid feest af te keuren, naar mijn onbescheiden opinie. En daarbij, het breekt de sleur, en dat is levensnoodzakelijk.
Zeker in de winter.

Laten we gewoon met z’n allen de sociale conformiteitsdruk doen verdwijnen, om de jaarlijkse, zinloze, zelfmoordpiek eindelijk naar het verleden te verbannen, alsook alle andere gerelateerde leed. Er is al zo veel droefheid.

Gelukkig Nieuw Jaar,

Jessie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s