All those pretty lights

De bezoekjes aan mijn thuis worden alsmaar schaarser en korter.
Neem nu dit weekend: vrijdagnamiddag thuis, zaterdag naar het lichtfestival en zondagmiddag alweer de trein op (met een welgemeende fuck you naar de stakingen die me hiertoe verplichtten). Veel verder dan de basis-check-up geraak je natuurlijk niet op die tijd, en hoe blij ik ook ben opnieuw gerustgesteld te zijn dat Toby pluizig en wel ’n buikje staat te kweken in een warme stal, en ook regelmatig buitengaat met zijn vriendjes, soms zou het toch leuk zijn niet op elke invitatie nee te moeten zeggen, of er gewoon te kunnen zijn waar nodig.
Het is zoals mijn mede-Leidenaar het treffend verwoordde: ons leven staat op pauze dit jaar.

Soit, heel dat zwaarmoedig geneut terzijde latend (wist je trouwens dat men het werkwoord neuten hier absoluut niet kent? Rare jongens), terug naar het titelonderwerp: Lichtfestival!

Na het geslaagde uitstapje van vorig jaar besloten we er dit jaar weer heen te gaan. Om de parkeerhetse voor te zijn smeedden we het snode plan vroeger te gaan en eerst een bezoekje aan de trollenkelder te brengen (u hoort het, ik zie echt af. Negeer de bovenste paragraaf, indien mogelijk). Daarna volgde een wandeling door de intussen in nachtlicht gehulde stadskern, om vervolgens de aldus opgelopen honger te stillen in de Amadeus. Ondanks de mensenmassa’s, het geschuifel en mijn in zo’n situaties nadelige lengte was het toch echt wel mooi. Vooral de boom met de blauwe vogels “de monsieur Maeterlinck” kon me bekoren. Al was het maar omdat ik er het sprookje bij kon uitleggen en mezelf bijgevolg voor enkele seconden als intellectueel kon uitgeven.

Tot zover het weekend. Nu is de werkweek weer begonnen, en mede daarmee de winter. Fijne, haast onvoelbare sneeuw verandert de stad in een gepoedersuikerd landschap, en ik begin ongeveer aan mijn vierde skelet, tenminste ik ga dat doen eens ik een briljante inval krijg over waarom mijn huidig specimen een unilaterale krommepoot was. Een fractuur is het al niet…misschien was ze gewoon een beetje scheef?

Met de groeten van mijn doos stroopwafels, en de blik op woensdag

Jessie

Meer lichtfestivalfoto’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s