Slaap.

Dit leven doodt de poëzie in mijn ziel. Het klinkt haast absurd dramatisch, en toch. Na jarenlang gekriebel in schriftjes, in kanttekeningen, op alle mogelijke losse fragmentjes papier en uiteraard in elke cursus die ik ooit studeerde, heb ik nu al een heel academiejaar m’n rijmelarij links laten liggen.

Het waarom is eenvoudig; er is geen stilte meer in mijn leven. Deels een bewuste keuze, zoals bij de uren ipodluisterduur die me door de vaak aliënerende avondlijke treinreizen slepen. Dan gaat mijn eigen stem verloren in die van de artiesten die door de koptelefoon komen. Misschien is het ook wel een soort stilte, deze cerebrale autocensuur. Of misschien biedt de stem van pakweg Leonard Cohen me voldoende troost en kalmte om de expressiedrang te doen verdwijnen.

Maar deels is het ook een geforceerd kabaal. Een gebrek aan stille momenten in een jachtig dubbelleven, waarbij elke minuut wel met iets benut wordt. In deze master, die evengoed een crashcursus in planning en organisatie is.

Of zit ik er met deze verklaringen volledig naast? Misschien is het gewoon dat ik de stilte elders vind, in het analyseren van skeletten dat me zo’n rustige blijheid geeft, het borstelen van een paardenvacht, het kijken naar de seizoenen. Het luisteren.

Misschien ben ik gewoon geen tiener meer, die zijn zielsroerselen moet uiten in een resem haast panisch ritmische zinnen met een overdosis voornaamwoorden en een verwarde symboliek. Met mijn schrijfsels heb ik alvast nooit de betekenis kunnen achterhalen. Verklaring bleef zoek en papier antwoordde niet.

Of misschien…

Misschien heb ik gewoon echt dringend slaap nodig.

Jessie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s