Ik heb mijn laatste campuskaart gekocht.

Eerst is er Gent,
waar de wilde kastanjes aan het Rabot in blad komen. Is het echt al drie jaar geleden dat ik die ontluiking op mijn dagelijkse wandeling volgde? De trams en bussen reden er vrijdag overigens met zwarte linten rond, in een poging de apathie tegen te gaan. Ik bekeek het allemaal met mijn trouwe anticommunicatiemiddel op m’n hoofd, want hoezeer een deel van me ook vind dat al die koptelefoons en oortjes de samenleving verkillen, toch doorsta ik de bus-en treinreizen veel beter op het ritme van mijn eigen soundtrack.

En dan is er Leiden,
waar de paaslelies aan de ingang van de faculteit intussen al even zijn uitgebloeid, hoewel de arme bachelorstudenten toch maar staan te kleumen tijdens hun lessen landmeetkunde. De foor op de lammermarkt is verdwenen. De dagelijkse cadans van het leven in het lab is me vertrouwd, zonder ooit te gaan vervelen. De stapel geanalyseerde skeletten groeit aardig, en als het even kan wordt dat beklonken op een terrasje.

En tenslotte, in een stijl die enkel op een egotripperig format als een blog aanvaardbaar is, ben ik er.
En ik, ik ervaar een vreemde mengeling van droevigheid omdat ik hier te binnenkort moet vertrekken, paniek omdat op dat moment die thesis ook af moet, en allerlei andere gemoedstoestanden opgeroepen door mijn ietwat overgestresseerde lijf.
Ik ervaar Gent met de ogen van een oude geliefde, vertrouwd en toch weer niet, terwijl Leiden me nieuwe adresjes, mensen en activiteiten blijft schenken. Toch kijk ik er naar uit die oude geliefde te herontdekken, met fotocamera maar ook gewoon met m’n ogen. Zelfs al betekent het een afscheid van deze nieuwe vlam.
En wat er daarna volgt? Tjah.
On verra.

Dit alles als een soort halfslachtige update, voornamelijk geïnspireerd op de vreemde realisatie dat ik net mijn allerlaatste campuskaart heb gekocht, en mijn pendeldagen dus geteld zijn.

Oh ja, en ik heb slaap nodig. Valt het op?

Jessie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s