Trein, veulen en videospel

Dinsdag nam ik voor de laatste maal de trein naar Leiden. Ter ere van deze gelegenheid haalde de NMBS alle stoppen uit; na de stakingen op maandag die me heel blij maakten dat ik me had laten overhalen om in Gent te blijven en cava te drinken in de zon, waren er dinsdag “problemen op het Nederlandse netwerk”, waardoor de eindhalte Essen was. Gelukkig had ik dit gehoord op de radio en was ik dus ’s ochtends nog lekker effe thuis gebleven. En dan volgde het afwachtspelletje; krijgen ze de problemen vandaag nog opgelost? Fijn detail was dat de NS sprak van “problemen op het Belgische net”. Ah, Holland en België, de vete blijft amusant. Maar goed, in de late namiddag was alles dan toch opgelost en kon ik vertrekken.

Al ga ik ze niet missen, toch voelde ik me verplicht enkele afscheidsfoto’s van de sporen te maken, in naam van de tijd die ik er spendeerde.

Het vreemde weer zorgde voor surrealistische hemelen:

…En ik blijf iets pittoresk vinden aan de vergane glorie van de ijzeren wegen, zeker als er plots een zonnestraal over uitgegoten wordt…

…Of als de ondergaande zon de graffiti doet oplichten. Een plekje kleur in de grauwste der openbare omgevingen.

Maar genoeg geleuterd over de trein. Ik heb leuk nieuws te melden! Twee zaterdagen terug kwam er in Balegem kersvers leven op de wereld, met de naam Milco. Dit weekend heb ik stiekem eventjes vrijaf genomen om hem te ontmoeten. Et voilà:

Er zit al ferm wat energie opgekropt in dat kleine lijfje, al slaagde ik er niet in een bokkesprong goed vast te leggen, dit komt toch in de buurt:

Maar gelukkig spendeert hij het meest van zijn tijd rustig naast z’n mama (die, en dit blijft hilarisch, Sacha noemt).

Het is een wat onsamenhangend verhaal dat ik vandaag vertel. Ik moet al zo veel schrijven. Maar ik moet toch nog vermelden dat er een extra reden is waarom ik nu niet meer naar huis kom tot mijn huisbaas me buitenshot:


(amuseer je sach!)

En dat is het dan voor deze blogpost. Mijn theetje is op drinkbare temperatuur en ik heb nog wat verse gestoofde rabarber als dessert (dankjewel opa!), dus ga ik lekker even achter dit scherm vandaan.

Tot gauw (want er rest nog een aardig lijstje onvertelde Leidse avonturen)

Jessie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s