Pendulum

Pendelen: het heen en weer slingeren tussen twee locaties zonder ooit volledig tot stilstand te komen. Wat een perfecte omvatting van het leven waarvoor ik gekozen heb!

Vorige week stond ik in de gure Oostakkerse wind een schoolvoorbeeld van een woonerf te couperen. De protesterende spieren en het algehele gebrek aan eelt zo eigen aan de tamme labrat (genus osteoarcheologus) maakten me toch enigszins blij dat het slechts een kort inloopweekje was. Het mooie herfstweer, de fijne collega’s en die onvermijdelijke avondblos die je krijgt als je ontmodderd en wel nadien vanonder je douche stapt vervolledigden dat goede gevoel.

Oostakker dag 1

Vrijdag was dan gewijd aan het lekker ecclectisch Halloween vieren op allerheiligen. Mét de obligate gesneden pompoenen die intussen iedereen in Belgïe kent (waar is de tijd dat de buurt ons gezin als rare snuiters beschouwde uit onwetendheid over deze traditie?).

Halloween 2013

Kunnen we trouwens allemaal akkoord gaan dat dit een prachtige foto is? Anders heb ik mezelf voor niets in de fik gezet! (een kort verhaal over theelichtjes als tafeldecoratie, een losse ZZ Top t-shirt en mijn inherente  handigheid dat ik hier niet ging uitschrijven maar bij deze quasi toch doe).

En een lang (maar toch kort) weekend later zit ik alweer in het levendige Leiden. Deze ochtend kregen we een schitterende tutorial over bothistologie door de toch wel onnavolgbare Professor Maat (die, voor zij die het nog niet van Doctor Who geleerd hebben, ook bewijst: Bowties are cool). De losse flarden gesprek tussendoor bevestigden enigszins een hoop clichés die bestaan over academici (geek alert!), maar gaven me ook wel het gevoel dat ik hier opnieuw kan aarden.

Vandaag nog wat verder knarsen op het intussen bijna volmaakte artikel (al heb ik dat 18 versies geleden ook al gezegd), morgen nog een dag lab, en dan alweder mijn blazer en hakjes inruilen voor regenbroek en schop. En tussendoor de correspondentie en administratie van alle lopende projecten blijven opvolgen, uiteraard.

In de woorden van Terry Pratchett: May you live in interesting times!

Liefs,

Jessie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s